Een verhaal als geen ander

icone-concept

Het avontuur van Modulart zou kunnen beginnen met : « Er was eens een « Carolo », intelligent en onstuitbaar ingenieur die besloot de bouw heruit te vinden. » Een gewaagde weddenschap ! Toch kon niets of niemand hem tegenhouden deze droom te verwezenlijken. Zelfs zijn beperkt budget niet want hoewel zijn financiële middelen beperkt waren, beet hij zich met de grootste ambitie vast aan dit project. Maandenlang was hij, dag in dag uit, bezig met aantekeningen te maken, zijn hoofd te breken over uiterst complexe berekeningen en wiskundige formules te bedenken tot hij op een dag de Steen Der Wijzen dacht te hebben gevonden : hij zou een huis bouwen op 1 dag !!!

Boordevol  enthousiasme en een stevige portie doorzettingsvermogen verkreeg hij uiteindelijk een bescheiden financiering van de overheid waardoor het voor hem mogelijk werd een afgedankte loods te kopen, enkele tweedehands machines en een kortgeschoolde arbeidskracht in dienst te nemen. Zo startte het avontuur voor deze Professor Zonnebloem.

De eerstkomende maanden waren een helse periode van problemen, zware beproevingen en vele ontgoochelingen maar dankzij zijn optimisme en vastberadenheid kwam hij al deze moeilijkheden helder en kalm te boven.

Op een mooie lentedag zette hij zich neer in zijn loods. Hij keek  naar de modules, 4 volledig afgemaakte elementen die samen zijn allereerste huis vormden. Hij beschouwde ze als 4 kinderen uit beton, staal, isolatiemateriaal, tegels en bakstenen die, eenmaal herenigd, 1 hechte familie vormden.

Zijn verbeelding werd werkelijkheid. Het concept materialiseerde zich en zijn inspanningen werden beloond. Er restte hem enkel nog het samenleggen van alle puzzelstukjes, de laatste hindernis alvorens de bezieling van zijn meesterlijk project

14 Dagen later stond hij op en maakte hij zich klaar om, zoals een astronaut wiens allereerste lancering aanbreekt, naar de fabriek te gaan. Daar stonden de ronkende vrachtwagens reeds klaar om de modules naar hun definitieve locatie te vervoeren.

Rond 9 uur werd de eerste module door een imposante kraan opgetild om enkele minuten later zorgvuldig op de funderingen terecht te komen. Deze module bevatte een betegelde inkomhal, een toilet, een houten trap en een volledig ingerichte leefruimte. Hierop volgde de tweede module met een ingerichte keuken en eetkamer. Rond 19 uur maakte de laatste module het geheel helemaal af. Zijn droom werd werkelijkheid.

Rond de werf had zich ondertussen een menigte van nieuwsgierigen gevormd die deze nooit eerder geziene gebeurtenis van dichtbij wilde meemaken: een huis dat er in amper 1 dag tijd stond en voor 90% volledig af was. Hij voelde zich zo gelukkig als een vader wiens zoon geboren werd. Het was hem gelukt.

Helaas raakten zijn financiële middelen op en zag hij zich genoodzaakt een even heldhaftige partner te vinden die hem kon helpen bij zijn doorbraak in één van ‘s werelds oudste beroepen. En zo deed het toeval zijn intrede en ontmoette hij zijn huidige vennoten…